Tips:

Fotball

Er du fotball-interessert, kan Roma tilby to lag i europeisk toppnivå: AS Roma og SS Lazio. Begge spiller hjemmekampene sine på Stadio Olimpico, og sesongen er som regel fra september til mai. I denne perioden er det stor sjanse for å få med seg en kamp siden lagene i tillegg til Serie A ofte spiller kamper i den italienske cupen, Uefa-cup eller Champions League. Den største opplevelsen av dem alle er by-derbyet, hvor de to altså møter hverandre. Dette er to ganger i året, og stemningen er like høy hver gang.

For billetter kan du møte opp på stadion noen timer før kampstart, men det sikreste er å gå til de konsesjonerte utsalgene. De er gjerne tobakkskiosker med skiltet "Lottomatica". Du kan også kjøpe billetter på supporterbutikkene, som er spredt over byen. Du er pliktig til å oppgi navn på de som skal på stadion når du kjøper billetten.

De ivrigste tilhengerne sitter i svingene, Romas i den sørlige (Curva Sud) og Lazios i den nordlige (Curva Nord). Her er prisene lavest, men det er vanskelig å få disse billettene siden mange er abonnenter. Du kan derimot få billetter i den motsatte svingen. Delen av stadion kalt "Distinti" er rimelig, og da sitter du mellom svingen og langsiden. Langsidene er delt i to, den mindre dyre Tribuna Tevere og den fasjonable Monte Mario.

Selv om det stort sett er trygt å gå på stadion i Roma, bør du være oppmerksom i kamper mellom lag som tradisjonelt er uvenner. Det vil si at ethvert derby kan ha uro, selv om det ikke er alvorlige hendelser av særlig hyppighet. Når motstanderlaget er Juventus, Milan eller Inter, bør du også være litt mer våken.

Fly til Roma? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Finn et perfekt hotell i Roma

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Komment�r denne artikkelenOverskrift, navn, nick, epost eller webside. All HTML fjernes!(<--Skriv inn svaret!)

Vis siste 100 diskusjoner

Annonsèr her / Your ad here
SPONSEDE LENKER