Tips:

Maten i Roma

Italiensk mat er nydelig, og har mye mer å tilby enn bare pizza og pasta (prøv Gnocci alla romana, potetpasta i tomatsaus). Så når du etter noen dager kanskje har forspist deg på klassikerne, kan du starte å smake på de mange andre godsakene. Spesielle romerske matretter er "saltimbocca alla romana" (tynne skiver kalvekjøtt med bacon), "involtini" (rullede kjøttstykker i saus), og "carciofi" (artisjokk). Prøv også det gode brødet kalt "rosette", en slags loff-boller, som er perfekt til å få i seg det siste av saus, eller i lag med pålegg og ost.

Når det gjelder fisk, er det også gode sjanser for smaksopplevelser. I god middelhavsånd friteres den gjerne eller den ovnbakes (forsøk "Orata" og "Spigola"). Som regel er det tirsdag og fredag som er dagene det leveres fersk fisk på markedene, men noen restauranter får hyppigere leveringer. Smak også på den lokale salaten "Insalata di puntarelle", som også fås på pizzerie.

Is

Italia er kjent for sin is, og flere steder i Roma er kjente. Isen lages etter gamle oppskrifter og ingrediensene er oftest velsmakende frukt. Hvert sted har gjerne sine smaker de er kjente for, så spør gjerne betjeningen hva de anbefaler. Er du ved Panteon, så prøv "La Cremeria". Velkjent er Giolitti, men den kan bli folksom, spesielt i turistsesongen.

Fly til Roma? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Finn et perfekt hotell i Roma

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Komment�r denne artikkelenOverskrift, navn, nick, epost eller webside. All HTML fjernes!(<--Skriv inn svaret!)

Vis siste 100 diskusjoner

Annonsèr her / Your ad here
SPONSEDE LENKER