Tips:

Restauranter

Det er forskjell mellom typer av det en nordmann ville kalt restauranter. Vanligvis menes man med restaurant i Italia at det serveres ulike matsorter, ofte med en viss standard. Et "tavola calda" er derimot oftest et spisested med hel eller delvis selvbetjening, og er da rimeligere. Men selvfølgelig er der unntak. Av restaurantene som servere "klassisk" romersk kjøkken, kan vi anbefale "Roma sparita" i Trastevere. Ogå "Da Mario" har tradisjonelle retter. Det er blitt opprettet en standard for steder som tilbereder den "riktige" romerske maten, se etter klistremerket ved inngangsdøren.

Ut og spise

Å gå ut og spise er noe av det viktigste man gjør i Roma. Det spises "pranzo" rundt klokka 13 (og da er det ikke alle restauranter som serverer pizza) og "cena" i 20-21 tida. De mest populære stedene har køer utenfor, du får vurdere hvor lenge du har lyst til å vente.

Ved lang kø, så snakk med hovmesteren med en gang du kommer, for å si antall personer for bordet du ønsker. Når det er din tur får du tegn (det kan skje at noen som kom etter deg får plass tidligere, men det skyldes som regel at det blir ledig et bord med det antall personer).

Tips/Drinks

Det er vanlig å tipse, en 10-20 % av det den totale regningen kommer på. Se likevel etter på kvitteringen om det har blitt inkludert "servizio", det kan være at du allerede har betalt for kelnerens tjenester.

Ting å huske på

Ofte må man i Italia bestille rettene hver for seg. Det vil si at du som regel ikke får poteter automatisk med biffen din. På menyene står det ofte under "contorni" det du ofte får inkludert i Norge, som poteter og salat. Det kan være at det ikke er inkludert brød i retten din, men at kelneren likevel kommer med det. Vil du ikke ha det, så si fra om det, så slipper du å måtte betale for noen skiver.

En "primo" er den første retten, som regel pasta. En "secondo" er hovedretten, oftest kjøtt eller fisk. Du kan likevel bli mett av en "primo". Ofte blir du spurt om du ønsker en "antipasto", som er en forrett. Det kan være alt fra brød til små varme retter. "Frutta" er frukt, og "dolce" er som regel dessert.

Anbefalte Restauranter i Roma

Fly til Roma? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Finn et perfekt hotell i Roma

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Komment�r denne artikkelenOverskrift, navn, nick, epost eller webside. All HTML fjernes!(<--Skriv inn svaret!)

Vis siste 100 diskusjoner

Kommentarer

1 - Hit MÃ… du!

- 06.08.2010 23:09:31 tommel opp0 stemmer

Min kjære og jeg har nå vært snart en uke i Roma, og spist på div restauranter. Vi har nå hatt to kvelder på en restaurant som serverer utrolig deilig mat, også for øyet. Siden den ikke ligger midt i sentrum av Roma, er det en behagelig og rolig atmosfære. Betjeningen har derfor også mulighet til å yte den beste servicen vi noen gang har vært borti. I dag spiste vi for 49€. Da fikk vi to aperitiffer med ett glass vin (gratis), så bestilte vi to forretter. Forrettene har veldig god størrelse, så de er dermed utrolig rimelige. Deretter hadde vi hver vår hovedrett med kjøtt og en side dish med salat og en halv flaske vin. To flasker vann. De var desverre utsolgt for brownie som vi ønsker til dessert. Pga dette spanderte de en kokkens spesial som er 3 ganger så dyr som de andre dessertene. Dette var et fat med sjokoladefondant, en jordbærpai og karamellpudding. Helt perfekt tilberedt! Jeg kommer til å anbefale alle jeg kjenner som skal til Roma å spise her. Damen som jobber der snakker veldig bra engelsk og gjør alt for å tilfredsstille gjestene sine. Vi var så førnøyde at vi ga 40% i driks. Sjekk ut linken: http://www.artepoveradelmangiare.com/index.html
1

Annonsèr her / Your ad here
SPONSEDE LENKER