Tips:

Transport: Metro og buss

Metroen har 2 linjer, som krysser hverandre ved jernbanestasjonen Termini. Linje A går fra Anagnina til Battistini, og dekker viktige stoppesteder som Ottaviano (Peterskirken), Cipro (Vatikanmuseene), Piazza di Spagna og San Giovanni. Linje B går fra Laurentina til Rebbibia, og stopper blant annet på Circo Massimo, Coloseum og San Paolo. Metroen starter 05.30, og siste avgang går 23.30. Lørdag går tjenesten til 00.30. Dette er det raskeste fremkomstmiddelet, men kan være ubehagelig å ta i rushtidene (rundt kl. 13 og fra 16 til 20).

Reiser du med enkeltbillett på metroen skal den stemples ved inngangen, og er bare gyldig for 1 reise. Det betyr at du ikke kan forlate en metrostasjon og ta metro på nytt med samme billett senere. Du kan derimot benytte den samme billetten på buss, trikk og tog etterpå, helt til den går ut på tid. Andre billett-typer har ubegrenset antall metroreiser.

Vær obs på lommetyver ved av- og påstigning og på trange perronger.

På grunn av vedlikeholdsarbeid og utgravinger til en ny linje, slutter metrolinje A å gå klokken 21 hver kveld. Det settes opp busser som har tegnet M på fronten, og du kan se på bussholdeplassen etter et slikt tegn også. Siden det kan være vanskelig å finne stoppestedene, kan det være lurt å spørre andre bussjåfører du treffer hvis du ikke finner frem. Det antas at normal tjeneste ikke starter igjen før neste år.

Buss i Roma

Bussnettet er velutviklet, men på grunn av stor trafikk kan det hende at du må vente lenge på den. Noen ruter er gode for å krysse sentrum, som rutene 64 og 40 fra Termini til San Pietro. De har hyppige avganger, men er likevel ofte fulle. Rute 40 er ofte en stor leddbuss, med større sjansje for en sitteplass. Vær obs på lommetyver, spesielt gjelder dette 64.

Billetter

Billetter kan kjøpes i maskiner, noen aviskiosker og tobakkskiosker. En enkeltbillett (Bit) koster 1 euro, og varer i 75 minutter etter du har stemplet den. Det er mulig å kjøpe et hefte med 5 billetter (MultiBit). Turistbilletten Bti koster 11 euro, og varer frem til midnatt den tredje dagen etter stempling. Dagskort koster 4 euro, og er gyldig fra stempling frem til klokka 24 samme dag.

Skal du være lenge i Roma og tenker å reise mye kollektivt er det mest lønnsomt med et ukeskort (Cis), som for 16 euro varer 7 døgn, til stemplingstidspunktet en uke etterpå. Ikke-personlige månedskort koster 46 euro.

Alle billettene gjelder på buss, metro, trikk og tog innen bygrensen, men ikke på de spesielle turistrutene til katakombene og rundturer. Det kan hende at maskinen ikke stempler, og da er det ditt ansvar å påskrive klokkeslett, dato og vogn-nummeret på billetten (står som regel over sjåføren).

Vil du ut av byen kan du benytte deg av tog eller buss. For å se timeplaner og priser kan du se www.trenitalia.it. Bussene drives av Cotral, www.cotralspa.it.

Taxi i Roma

Nummeret for å fa tak i en taxi er 06 66 45.

Fly til Roma? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Finn et perfekt hotell i Roma

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Komment�r denne artikkelenOverskrift, navn, nick, epost eller webside. All HTML fjernes!(<--Skriv inn svaret!)

Vis siste 100 diskusjoner

Kommentarer

1 - Therese

- 16.11.2006 16:24:53 tommel opp0 stemmer

Dette var en bra side med god info


2 - therese

- 23.11.2006 17:45:04 tommel opp0 stemmer

bilde av veikart over roma =0)
1

Annonsèr her / Your ad here
SPONSEDE LENKER